Friday, 24 January 2014

Budapestin ostokset ja ostosmahdollisuudet

Tokavika postaus tulossa Budapestin suhteen. Olen aiemmin kertonut matkustamisesta Budapestiin, yöpymisestä ja nähtävyyksistä. Nyt kirjottelen vähän shoppailusta Budapestissä ja myöhemmin kerron eräästä Budapestin hienoimmista kahviloista.
Second last post about Budapest coming up! Now I'll talk about shopping and the last post is going to be about an amazing Coffeehouse in Budapest.

Kuten mainitsin aiemmin, me yövyttiin Mercure-hotellissa, joka oli pääostoskadun varrella. Vaci utca on täynnä kauppoja; löytyy turistikauppoja (joiden hinnat ovat törkeitä ja kauppojen vaihtokurssi forintista euroon on naurettavan matala), perusvaatekaupat ja monta turisteille suunnattua ravintolaa. Olisimme saaneet Wienin leikkeet hotellin vieressä olevasta ravintolasta. Jätimme Schnitzelit väliin.
Our hotel was on the Vaci Utca shopping street and there were so many shops, tourist shops (high prices and exchange rate from Euro to Hungarian forint was ridicilous) and restaurant.

Vaikka Budapest ei ole kaukana Itävallasta, pitää sanoa että vaihtoehtoja Zaralle, Mangolle ja Henkkamaukalle löytyy. Hinnat olivat näissä kaupoissa samat kuin meillä, eli mistään "tutuista" kaupoista ei lähtenyt mitään mukaan. Vaci Utcalla tuli käytyä Bershkassa (totesin että musiikki soi liian kovalla ja vaatteet oli suunniteltu 10 vuotta mua nuoremmille), Stradivariuksessa, Marks&Spencerissä ja muutamassa muussa kaupassa.
Budapest is not that far away from Salzburg but I have to say there were so many good alternatives to Zara, Mango and H&M. The prices in these shops were almost the same as here, so I didn't even bother to go to these shops. I went to Berska, Stradivarius, Marks&Spencer and a couple of other shops.

Jos haluaa mennä pois kaupungin hälinästä, kannattaa suunnata WestEnd kauppakeskukseen. Sieltä löytyy hirmunen määrä kauppoja kolmessa kerroksessa, mä menin vain ja ainoastaan GAP:in liikkeen takia käymään WestEndissä. Yleisesti voi sanoa että hinnat ovat Suomen ja Itävallan tasolla, hamekankaan metrihinta on vain kovempi. Yritin etsiä jotain kivaa hametta itselleni mutta jokaikinen hame oli sen verran lyhyt että se olisi mennyt surullisen kuuluisasta roiskeläpästä. Ehkä hameiden pituus kompensoituu unkarilaisten naisten jaloilla, pitää sanoa että naiset olivat tosi kauniita eikä hameenhelma näyttänyt heidän päällä liian lyhyeltä. No okei, osalla hame oli oikeasti ihan LIIAN lyhyt!
If you have more time, you should visit WestEnd Mall. There are so many shops on three levels, I only went there for the GAP-shop. The prices are similar to those in Austria and Finland, only the meter price for a skirt fabric is really high! I wanted to buy a nice skirt for myself but I only found REALLY short skirts. So I left those to the women who can pull such skirt off (I'm for sure not one of them!)

Tässä mun ostokset:
Here's what I bought:
Villatakit GAP:sta, Merinovilla sekoitus, mä kun en villasia villapaitoja pysty käyttämään. /
Cardigans from GAP, merinowool mix. Both 50% off

Paita Stradivariuksesta / Shirt from Stradivarius


Villatakki Bershkasta, tietty alennuksessa ;) / Cardigan from Berska, also on sale 

Kengät Deichmannilta, nämäkin alesta. Ovat olleet jo kovassa käytössä kuten koroista näkyy! /
Shoes from Deichmann, were also on sale. Been using them alot!Kaulakoru Stradivariuksesta / Necklace from Stradivarius

Hauskaa perjantai illan jatkoa kaikille, meillä sataa räntää! Ehkä maa jäätyy yön aikana ja lumi pysyy huomenna jopa maassa :)
Wish everyone a nice Friday evening, it's raining in Salzburg! Maybe tomorrow we'll have snow.. who knows ;)


No comments:

Post a Comment