Tuesday, 24 March 2015

Shoppailumahdollisuudet Salzburgissa

Olen huomannut että matkailupainotteiset postaukset ovat suosittuja. Ajattelin siksi kirjoitella taas hieman enemmän kotikaupungistani, Salzburgista. Esittelin kaupungin täällä ja kerroin kerran suosikkikahvilastani täällä.

Tässä muutamat shoppailuvinkit Salzburgiin:


Getreidegasse turistien rakastama shoppailukatu. Tältä kadulta löydät kaiken Salzburg-krääsästä Louis Vuittonin-käsilaukkuihin. Isot maailmanlaajuiset vaateketjut - H&M, Mango, Zara, Esprit, s.Oliver - ja monet ehkä suomalaiselle tuntemattomat liikkeet valtaavat alaa. Molemmat Itävallan "Stockmann Beautyt", Douglas ja Marionnaud, löytyvät myös Getreidegasselta. Ja jos haluat kokeilla Starbucksin ällömakeita juomia, löytyy sekin Getreidegasselta. Täällä tungos on taattu mutta pieni varoituksen sana - Getreidegasse aiotaan rempata seuraavien vuosien aikana ja koko katu revitään auki sillä yli 100 vuotta vanhat putket pitää vaihtaa. Eli kapea shoppailukatu kapenee huomattavasti!
Herkkusuun vinkki Fürstin mozartinkuulat ovat niitä oikeita ja käsintehtyjä. Älkää ostako niitä ruokakaupan punaisella paperilla päällystettyjä kuulia - paitsi jos haluatte viedä tuliaisia töihin ;) Fürstin liike on aivan Getreidegassen päässä, eikä sitä helposti huomaa. Pienestä puodista löytyy aivan mahtava valikoima muita suklaita. En ole vielä joutunut pettymään yhteenkään. Ja kyllä, myyjät puhuvat todella hyvää englantia!


Café Konditorei Fürst
Getreidegasse 47
5020 Salzburg


Plussaa monista kenkäkaupat (merkkikenkiä, palvelu vaihtelevaa) ja ihanat vanhanaikaiset liikkeiden katumerkit. Jopa iso amerikkalainen hampurilaisketju on hommannutt itselleen näyttävän merkin.
Linzergasse nimitän tätä "joen toiseksi puoleksi" jonne ei tule eksyttyä kauhean usein. Stein- hotellin kattoterassilta aukeaa kesäisin upeat maisemat vanhaan kaupunkiin ja drinkit ovat täkäläisille kalliit, suomalaisille ehkä normihintaisia. Linzergasselta löytyy esim. Engel-Apotheke (Linzergasse 5) josta irtoaa kaikki apteekin rasvat huomattavasti Suomen hintoja halvemmalla, Liebeskind, Depot (sisustus), Swarovski ja comma. Linzergassella on paljon pieniä putiikkeja ja meno on aivan erilaista kuin joen toisella puolella.

Europark isohko ostoskeskus joka syö sisäänsä taas kerran isot ketjuliikkeet, Zarasta Bershkaan ja H&M:ään. Uusia liikkeitäkin avataan, esim. Kiko Milano (meikkifirma) avasi uuden liikkeen viime viikolla (iso miinus hiton kovasta musiikista!). Peek&Cloppenburg on mainitsemisen arvoinen, jos etsii hieman fiksumpaa ja hintavampaa vaatetusta. Verrattavissa varmaankiin hieman Stockmannin vaateosastoon, monella vaatemerkillä on oma pieni osastonsa. Ruokapaikoista suosittelisin Raschhofers Rossbräuta, täältä saa perinteistä itävaltalaista ruokaa ja ruoka on edullista. Europarkiin pääsee bussilla numero 1 (suuntana Kleßheim tai Europark) ja kyytiin voi hypätä esim. Ferdinand-Hanusch-Platzilta, joen puoleiselta pysäkiltä. Matkaan menee ehkä n. 15-20 minuuttia. Samalla pääsee näkemään myös kaupungin rauhallisempia alueita.


Kuva/Pic: www.europark.at
Designer Outlet Salzburg Tämä lentokentän lähellä oleva outlet-ostoskeskus saa oman postauksen seuraavien viikkojen aikana. Olenhan tehnyt saman ketjun Wienin outletkylästä oman postauksen. Salzburgin outlet ostoskeskuksen omat suosikit ovat Ecco, Asics (juoksukenkiä törkyhalvalla) ja Intersport. Valikoima vaihtuu viikottain eikä myyjät itsekään tiedä, mitä kaikkia tuotteita saavat myyntiin. Miehille löytyy täältä kauluspaitoja pilkkahintaan! Outletkeskukseen pääsee bussilla numero 10.

//
Just writing about shopping possibilities in Salzburg even though I find Salzburg to be quite a small town.
 Getreidegasse: tourist mayhem, but please go to Fürst for the real original Mozartkugel, adress above.
Linzergasse is more quiet, I would recommend going to the roof terrace of Hotel Stein where you have really nice views to the old town. Linzergasse has small boutiques and less tourists.
Europark is a shopping center on the outskirts of the city, where you can find all the big chains. For eating, you should visit Raschofers Rossbräu- restaurant

No comments:

Post a Comment