Thursday, 5 March 2015

Bonjour!! - Ensimmäinen ranskankielen tunti

Je m'appelle Elisa. Je suis employée de bureau.

Viikko sitten torstaina minulla oli ensimmäinen ranskankielen tunti. Ja voi että ihastuin kieleen aivan totaalisesti!

Meitä oli 12, ja olin itse nuoremmasta päästä. Kansalaisopistossa on ihanaa juuri se, että kaikki voivat alkaa opiskelemaan kieltä ihan sama mikä on syynä opiskeluun. Matkustelu, parisuhde, halu oppia jotain uutta tai pelkkä kiinnostus kieltä kohtaan. 

Ensimmäisenä kävimme aakkoset läpi, ja sain todeta että sillä pääsee jo todella pitkälle. Kyllä siinä oli kieli aika solmussa ensimmäisen tunnin jälkeen!

Huvittavinta oli varmaankin se, että opettaja sanoi että emme saa miettiä saksaksi kun opettelemme ranskaa. Minun kohdallani se oli helppo nakki! Suomessa on odottamassa WSOY:n sanakirja, sillä minulle on vieläkin helpompaa miettiä ensin suomeksi kuin saksaksi.

Tein kotitehtävät edellisiltana ja voi hyvää päivää miten kieli meni solmuun! Vuonna 2016 on pakko päästä Ranskaan ainakin kokeilemaan että mitä ymmärrän ja pystynkö edes vastaamaan yksinkertaisiin kysymyksiin.

Jos jollain on hyviä sivustoja, joiden avulla kieltä saa opeteltua, kertokaan ihmeessä kommenteissa!

Started my french learning on last Thurday. And I just fell in love with the language. There were 12 of us and I just love how you can start to study a language at the adult education center because you want to travel, want to learn the language of you partner or because you are just interested in learning something new.

At first we went through the alphabet and it made things a lot easier. Even though my tongue was totally twisted after the first lessson!

Two days ago I went through everything we had learned until now and I also want to seach some good learning portals on the internet. If you have some tips, please let me know in the comments! 

No comments:

Post a Comment