Friday, 13 March 2015

Käsimatkatavarat

Matkustaminen, se niin ihana hetki vain rentoutua.

......Siis jos minulta kysytään.

Rakastan sitä hetkeä kun istahdan omalle paikalleni koneessa, saan laittaa kuulokkeet korville ja nauttia. Ei ole kännyköitä, ei Facebookkia, ei nettiä. Pelkkiä pilviä ja auringonpaistetta. Kunhan kone nousee tarpeeksi korkealle.

En edes jaksa alkaa laskemaan kuin usein olen lentänyt koneella. Mutta voin todeta että ihmettelen vieläkin miksi se tavaramäärä ei ikinä vähene kun käyn Suomessa. Onko muilla ulkosuomalaisilla sama ongelma? Menet Suomeen melkein tyhjillä laukuilla ja kun on aika lähteä, istut nelinkontin matkalaukun päällä ja yrität sulkea sitä. 

Happens to me every time!

Tänään otamme nokan kohti Suomea ja meinasin kirjoitella siitä, mitä itse otan käsimatkatavaroihin mukaan.

1. Tabletti: ilman tätä en selviä. Joko katson jonkun leffan tai pelaan jotain peliä. Cut the rope on hyvää ajanvietettä ja pasianssi toimii aina!

2. Tyhjä vesipullo: kirjoitin joskus että tyhjä vesipullo on fiksuin juttu ikinä ottaa mukaan koneeseen. Tietenkin olettaen että lähtömaan lentokentän vessoista saa juomakelpoista vettä. Vesi on juotavaa Helsinki-Vantaalla, Berliinissä, Salzburgissa ja Münchenissä. Pullotetun veden hinta nousee taivaisiin tax free- alueella (Helsinki-Vantaalla n. 4€) ja en itse ole ainakaan niin nirso (tai rikas) että maksaisin vedestä niin paljon! Puolen litran tyhjän vesipullon kun saa viedä turvatarkastuksesta läpi.

3. Kuulokkeet Aina on joku, joka kuorsaa, kälättää tai valittaa lentokoneessa (vauvat eivät kuulu tähän kategoriaan koska vauvoille ei voi mitään, he saavat itkeä kun haluavat). Että saan nautittua lentomatkasta, otan aina Sonyn kuulokkeet mukaan.

4. Kirja tälle reissulle lähtee Stieg Larssonin Millenium-sarjan eka kirja. Ehdinköhän edes avaamaan tablettia tällä reissulla?

5. Kosmetiikka en ole enää pariin vuoteen pakannut meikkejäni matkalaukkuun. Miksi pakkaisin kun niitä ei ole paljoa ja ne menevät kaikki käsimatkatavaroissa? Nimimerkki "yhden litran Minigrip-pussi meni JUST kiinni"

6. Hyvä mieli tätä nyt ei pahemmin voi käsimatkatavaroihin pakata mutta se on aika tärkeä matkustaessa. Ei haittaa vaikka kone myöhästyisi, jos ruokavaihtoehdot loppuvat kesken tai jokin muu menisi vikaan. Kone ei lähde ilman minua, vaikka moni tuntuu niin luulevan (koska koneeseen on vain jonotettava heti kun portti aukeaa) eikä tähän mennessä ole mikään mennyt vikaan. So why worry, just take it easy!// You can see in the picture above, what I always take with me to the airplane. Flying is so relaxing to me, since there is no internet, no Facebook, no distractions. Just clouds and sun.

The most important things I take with me are my 
- Tablet - a movie or games are always fun!
- Empty water bottle - since bottled water costs more than Coke on the airport. And the water in Helsinki, Munich, Berlin and Salzburg is drinkable
- Headphones - because you usually sit near a person who is loud, annoying or drunk. Babys don't count because you just feel sorry for those little ones.
- Book - this time I'm taking with me a book from Stieg Larsson
- Cosmetics - I haven't put my make up in the suitcase for the last couple of years. Something might brake and to be honest, you can really fit A LOT of stuff in a one liter plastic bag
- Good spirits - never hurt anyone, right? No matter if the plane is late, there is only one food option left or something else goes wrong. Who cares, life is not that bad. So why worry, just take it easy!

No comments:

Post a Comment