Thursday, 17 April 2014

Salzburgista Müncheniin tai toisin päin

Tänään otan nokan kohti Müncheniä ja sinne päästäkseni pitää matkata junalla Müncheniin. Lennän ensimmäistä kertaa Finnairilla, vaikka olen asunutkin täällä jo useamman vuoden. Valitettavasti Finnair ei ole pystynyt tarjoamaan yhtä halpoja lentoja Suomeen kuin kilpailijat, tässä tapauksessa Lufthansa. Minulle on se ja sama, millä lentoyhtiöllä lennän sillä minulla ei ole korkeita vaatimuksia tälle reitille. Ainoa on oikeastaan että lento on ajallaan (että ehdin Helsinki-Vantaalla bussiin) ja että lento on halpa! Useampi reissu Suomeen syö sudenosan palkasta, joten tässä kohtaa on hyvä jos saa säästettyä hinnan suhteen.

Takaisin junaan!! Salzburgista pääsee todella helposti Müncheniin. Itse suosin Regional Express junia, ne lähtevät tunnin välein Münchenistä (ja tietty sama toisessa päässä). Jos olet lomalla ja matkustat max. 5 henkilön ryhmässä, voin suositella Bayern Ticket-lippua. Yksi henkilö matkustaa kyseisellä lipulla 23€:lla ja viiden porukka matkustaa 39€:lla. Lipun saa tietenkin kahdelle, kolmelle tai neljällekin henkilölle. Lippu on voimassa koko päivän, sillä saa käyttää myös Münchenin julkisia ja sillä pääsee rajan yli Salzburgiin ilman lisämaksua. Lippua ostaessa pitää tietää matkustavien henkilöiden lukumäärä, lipun oston jälkeen ei tietenkään ole mahdollista lisätä matkustajia jo ostettuun lippuun.

Regional Expressistä kalliimpi vaihtoehto on Railjet, joka maksaa 30€ per naama. Railjet ei ole kuin vartin nopeampi kuin Regional Express, joten voin suositella tätä matkustusmuotoa vain jos olet matkassa yksin, haluat matkustaa mukavammin ja kiirettä pukkaa!

Suosittelen ostamaan liput AINA automaatista. Varsinkin Salzburgin juna-asemalla kuikuilee henkilöitä, jotka yrittävät myydä "muka-käyttämätöntä-lippua". En itse ainakaan suosittele uskomaan niitä tyyppejä, tunnen muutaman jo naamasta, sillä he ovat niin usein kaupittelemassa lippujaan.

Bayern Ticket pitää ostaa ennen junaan nousemista, jos et halua kuulla vihaisen saksalaisen konduktöörin läksytystä. Lippuun pitää myös kirjoittaa kaikkien matkustajien nimet. Jos et tätä tee, saat taas saksalaisen konduktöörin vihat päällesi. Yleensä he heltyvät kun näkevät vaikeasti kirjoitettavan suomalaisen nimen ;)
Jos lähdet Salzburgista Münchenin lentokentälle (niinkuin minä), vaihto tapahtuu München Ostbahnhofilla (itäisellä juna-asemalla) josta hypätään lähijunaan. Matka lentokentälle kestää noin puolisen tuntia.

Lähijunan päätepysäkki on kätevästi terminaali 1 ja 2 välissä. Saksalaiset taitavat hienosti kylttien käytön, Münchenin lentokenttä on todella selkeä ja siellä on helppo löytää oikeaan paikkaan. Valitettavasti monet turistit ottavat vain yhden askeleen poistuessaan junasta, aiheuttaen lievän tungoksen junan edustalle. EI NÄIN! Pari askelta lisää ja sitten saa laittaa sen sormen suuhun ja alkaa ihmettelemään, että mihin suuntaan sitä nyt sit pitäisi lähteäkään!

Olen menossa toukokuun puolessavälissä Müncheniin Europarlamenttivaalien takia. Voisinkin tehdä postauksen Münchenin perusnähtävyyksistä ja shoppailumahdollisuuksista :)

UPDATE (24.03.2016): tällä hetkellä voimassa olevien rajatarkastusten takia suosittelen kaikkia ottamaan passin mukaan vaikka kyseessä olisikin vain yhden päivän reissu. Tiedän että moottoritiellä on tarkastukset käytössä, joista ei pääse läpi ilman passia. Ajokortti ei riitä! Itse en ole vielä koskaan joutunut tarkistettavaksi.
En tiedä mikä tilanne junissa on, kuitenkin passin kiikuttaminen on pienempi vaiva kuin poliisin kanssa henkilöllisyyden selvittäminen ;)Sorry guys, Blogspot deleted my post earlier today and I don't have time to write everything in English! :( Gonna update the post tomorrow,when I'm in Finland!

4 comments:

 1. Mä oon löytäny ebookersin kautta nyt viime aikoina suht halpoja lentoja Finnairiltakin. Tai halpa ja halpa; mulle 200e suorista edes-takaisin lennoista on aika hyvä hinta jo. Pääsin ekaa kertaa kymmeneen vuoteen lentämään omilla rahoilla finnairilla :D mulla menee menopaluihin aina vähintään tuo hinta, jos siis haluan suht inhimillisen vaihtoajan (max 5h. vaihto).

  ReplyDelete
 2. Mä varasin nämä pääsiäislennot jo viime vuoden syksyllä, hintaa oli 160e. Kesäkuun lennot sain jopa 140e, ne ovat kylläkin Lufthansan lennot. Tuurilla löytyy halvat ja huonolla tuurilla saa maksaa sitten vähän liikaakin. Itse yritän aina saada lennot Salzburgista Berliinin kautta Helsinkiin, odotusaika voi olla hyvällä tuurilla vain tunti!
  Valitettavasti en tosiaan suosi suomalaista, vaikka ehkä pitäisikin. Lufthansa on tuolla reitillä auttamatta halvempi!

  ReplyDelete
 3. Haha, itse en yleensä ole ihan noin ajoissa lentojeni kanssa :D

  ReplyDelete
 4. Mä olen vähän hassu siinä suhteessa että katselen lentoja jo tosi ajoissa! TIedän suurin piirtein milloin pääsee lähtemään, kesäkuun reissu tuli ihan yllätyksenä mutta kävi hyvä tuuri ja sain lennot halvalla

  ReplyDelete