Thursday 15 October 2015

Mitä kannattaa ottaa mukaan USA:n matkalle

Tämä postaus tulee ehkä kolme kuukautta myöhässä mutta who cares... :) Blogi innostus iski syksyn pimeinä iltoina.

--------

Olemme jo takaisin Salzburgissa ja loma on ohi. Jet lagia ei taida olla sillä olimme eilisen hereillä apinan raivolla. Yölento Washingtonista Frankfurtiin oli kamala sillä emme saaneet nukuttua melkein ollenkaan. Itse simahdin Frankfurt-Salzburg lennolla mutta se ei paljoakaan auttanut. 

Vaikka loma on ohi, on hyvä arvioida ehkä nyt se mitä ottaa mukaan USA:n matkalle. Tämä oli tosiaan ensimmäinen USA:n matka mutta M oli käynyt jo rapakon toisella puolella kerran. Lähdimme melkein tyhjillä laukuilla matkalle mutta otin omat kosmetiikkatuotteet mukaani. Ja tämä kannatti, sillä suihkusaippuoita sai vain 500ml - tai suuremmissa - paketeissa ja eurooppalaiset merkit (esim. La Roche Posay) olivat kaikki selvästi kalliimpia.

Tässä muutama vinkki jos meinaat lähteä lomalle USA:han - vinkit ovat ehkä enemmän naispuolisille lukijoille:

- ESTA. Netissä tehtävä ESTA-hakemus aiheutti naurut kun täytimme hakemuksen. Kupat ja kuusi muuta kysyttiin. Nauraminen oli kohdallaan kotona, USA:n rajalla JFK:n lentokentällä ei sedät ja tädit pahemmin nauraneet. ESTA:n saa täytettyä suomeksi, joka auttaa varmasti monia. Rajalla piti vielä antaa sormenjäljet ja naamakuvakin tallennettiin. Homma meni todella nopeasti ja saimme leimat passeihin alle viidessä minuutissa.

- Tarkista elektroniikkalaitteiden volttirajat. Sähköhammasharjat pääsivät lomalle sillä niiden laturit sopivat vain eurooppalaiseen sähköverkkoon. Onneksi suoristusraudan volttirajat olivat laajemmat ja se toimi mainiosti. Tietenkin adapterin kanssa.

- Shampoot ja suihkusaippuat mukaan. Amerikassa on kaikki suurempaa ja tämä piti paikkansa myös shampoopullojen kokojen suhteen. Itse ostin meidän tököttikaupasta muoviset shampoopullot ja täytin ne omilla shampoolla ja hoitoaineella. Jouduin ostamaan matkakokoisen suihkusaippua kaupasta, meillä kesti todella kauan löytää "matkakokoiset" tuotteet. Doven suihkusaippua olikin 75ml:n kokoinen.

- Lennolle lämmintä päälle. Atlantin yli lentäminen kestää n. 8-9 tuntia ja koneessa jokaisella istuimella oli ohut peitto ja pieni tyyny. Onneksi olin pakannut ison huivin mukaan, koska molemmilla lennoilla ilmastointi puhalsi todella kovaa. Paluulennolla Lufthansan peitto oli kääritty jalkojen ympärille, oma huivi peitti jalat ja yläkropan. Oma villapaita toimi sitten huivina. Näytti varmasti hauskalta mutta mieluummin näin kuin vilustuneena takaisin kotona.

- Lenkkikengät. Omat Asicset pelastivat koko loman, ilman näitä en pystyisi varmaan enää kävelemään. Kilometrejä kertyi varsinkin New Yorkissa niin suuri määrä, että en osaisi kuvitella että joku voisi kävellä samaa määrää ballerinoilla tai släpäreillä. Släpärit olivat numero ykkönen amerikkalaisten jaloissa. Itse yritän pitää aina hyviä kenkiä jalassa ja reissu todisti että tämä kannattaa. En tiedä paljoakaan oikeanlaisesta kävelystä mutta huomasin, että monella jalat sojottivat ulospäin ja kävely näytti aika huonolta. Luin juuri lomalla jutun, miksi släpärit eivät ole hyvät kengät missään tapauksessa. Itse en omista yksiäkään.

Loppupeleissä kaupoista sai kaikkea jos jotain unohtui kotiin. Eli tässä oli vain muutama vinkki. Jos tulee jotain mieleen, kirjoitelkaa kommenttiboksiin.

No comments:

Post a Comment