Thursday, 22 October 2015

Barcelona top 5 nähtävyydet

Palataanpa huhtikuun Barcelonan reissuun....

Barcelonassa riittää nähtävää pitemmäksikin aikaa. Itse en lähtisi sinne takaisin siksi että jotain jäi näkemättä. Menisin sinne uudestaan sillä Barcelonassa tuli oikea loman tunne. Aamulla ei ollut kiire, ruoka oli todella hyvää eikä omat huolet painaneet pahemmin. Barcelona on hyvä paikka päästä irti arjesta ilman että kukkaron pohja näkyi loman jälkeen tai että lentomatka lisi kestänyt melkein vuorokauden. 

Silti kun matkustamaan lähdetään, haluaa moni nähdä juurikin näitä turistikohteita. Tässä minun Barcelonan top 5 nähtävyyttä

1. Sagrada Familia

Tämä Gaudin keskeneräinen tekele on jokaisen nähtävä. Ainakin ulkoapäin. Itse kävin sisällä vuonna 2008 ja sehän oli ihan täysin rempassa. En muista enää mitä liput maksoivat, mutta tällä kertaa riitti ihastelu vain ulkopäin. Turistijonoista päätellen odotusajat kirkon sisälle olivat aika pitkät. Suosittelen tarkistamaan netistä, saako sisäänpääsyliput hommattua etukäteen netistä. Niillä pääsee nimittäin jonon ohi!

Valitettavasti Sagrada Familia oli aika hyvässä paketissa huhtikuussa...

2. Park Güell

Gaudin tekosia tämäkin. Netissä luki että vain osa puistosta oli maksullista aluetta. Minun mielestä se tärkein osa oli maksullinen! Vaikka ympäriltä aukesikin todella hienot näkymät Barcelonan kaupunkiin.


Varasin liput puistoon netistä jo ennen reissua. Ja hyvä niin! Varasin liput klo 11:ksi joka osoittautui mainioksi ajankohdaksi. Porukkaa ei ollut vielä tuhottoman paljon eikä aurinkokaan porottanut täysillä.
Lippuja varatessa on hyvä muistaa että puistoon pitää mennä sisään lipun ilmoittamana aikana, meillä klo 11-11.30, mutta kukaan ei aja ihmisiä pois puolen tunnin jälkeen. Ja nämäkin liput oikeuttavat jonon ohi. Kun lähdimme puistosta puoli yhden maissa, lippujonossa (kassoja oli useampia puiston ympärillä) oli ehkä 20-30 ihmistä/kassa. Kotona tilattu ja tulostettu lappu säästi tämänkin odotusajan. Myös aikaisempi sisäänmenoaika mahdollistaa hyvien kuvien oton ilman kymmentä muuta turistia samassa kuvassa.Parhaiten puistoon pääsee metrolla, me hyppäsimme pois pysäkillä "Lesseps". Seuraamalla kylttejä puistoon pääsee sivutietä pitkin (takaisin tullessa kävelimme päätietä, joka oli tasaista nousua) jolta löytyi myös LIUKUPORTAAT! Tämä pelasti aamun sillä olimme kävelleet koko edellisen päivän. 


3. La Barceloneta 

Kaikki jotka ovat olleet joskus merenrannalla, tietävät miltä merituuli tuoksuu. Ja juuri tuon tuoksun saa kokea La Barcelonetan rannalla. Merituuli tuoksui jo ennen kuin pääsimme rannalle ja voi että miten ihana olo siitä tuli. Ravintoloita riittää ja rantaviivaa myös. Pieni varoituksen sana, tällä rannalla et saa olla rauhassa. Myytävänä on huiveja, juomia, hierontaa ja ties mitä kaikkea... Kun yritimme päättää mitä teemme, yksi myyjistä jäi seisomaan meidän viereen. Että se siitä, hyvä ettei tunkenut meidän kuviin mukaan. Eli on parempi pysyä poissa hiekalta ja kävellä rantaa pitkin kävelykadulla. Toisaalta bongasin parit amerikkalaiset, jotka olivat oikeasti ostaneet niitä huiveja.
Muuten La Barceloneta-alue tuntui todella mukavalta ranta-alueelta ja kävimme myös syömässä yhdessä ravintolassa, josta kirjoitinkin jo suosituksen täällä.4. Camp Nou

Kaikki jalkapallofanit ohoi, M:n mukaan tämä paikka oli unelma. Jos vaan tykkää jalkapallosta. Tännekin liput kannattaa taas ostaa etukäteen netistä (24€), sillä lipulla pääsee taas jonon ohi. Stadionin saa kiertää omatoimisesti, matkaoppaiden ilmoittama 1,5 tuntia ei riitä. Pojilla meni kierrokseen 2,5 tuntia. Stadionin omasta kaupasta ostettu pelipaita olisi keventänyt kukkaroa noin 100€.5. Las Ramblas

Barcelonasta kotoisin oleva työkaveri ei lämpene tälle kadulle sitten ollenkaan. Ravintolaruoka on turisteille (lue: pahaa ja ylihinnoiteltua) ja hän sanoikin meille että Las Ramblaksella on kiva kävellä mutta meidän ei kannata astua yhteenkään ravintolaan. Siinä hän oli oikeassa, saimme kokea tämän kun menimme väsyneinä juomaan sangriat yhdessä ravintolassa. Pahaa oli ja kallistakin kaiken lisäksi.
Mutta katu itsessään on todella kaunis ja talot kadun varrella ovat ihania. Postikortit oli hyvä ostaa katumyyjältä, tästä taisin kirjoitella jo aiemmassa postauksessa. Postimerkit saa samaan syssyyn. Vaikka meidän kaikki kortit hävisivät kuin tuhka tuuleen....

No comments:

Post a Comment