Friday 13 February 2015

Kun arki iskee ulkomailla

Monet ihmiset tuntuvat olettavan että ulkomailla asumisessa on jotain tavallisesta arjesta poikkeavaa. Että täällä asumisessa olisi oma loistonsa. En tietenkään puhu niiden puolesta jotka asuvat jossain rantaparatiisissa ja toteuttavat omaa unelmaansa. Minä puhun vain omasta kokemuksestani.

Olen asunut Saksassa vuoden ja täällä Itävallassa tulee tänä vuonna viisi vuotta täyteen. Ensimmäiset kaksi vuotta meni opiskellessa ja nyt olen töissä. Laskuja tulee, jääkaappi tyhjenee ja Ikeassa tulee käytyä. 

Mietin itse asiaa niin, että monet asiat tuovat rikkautta elämääni. Asioita joita en Suomessa ehkä pääsisi kokemaan. M on itävaltalainen, ja jo tämä tuo paljon uusia asioita elämääni. Itävaltalainen elämäntyyli, ajatusmaailma, tavat ja keittiö. Se on paras asia minulle, että saan uusia ruokaideoita. Tietenkin kaikki muu on plussaa ja kasvattaa ainakin omaa suvaitsevuutta. 

Tässä top 5 juttua josta huomaan että arki on täällä aika samanlaista kuin Suomessa - pieniä poikkeuksia lukuunottamatta.

1. Uutiset - Suomessa ne olivat kymmenen uutiset, täällä ne on klo 20 uutiset. Ja aiheet ovat melkein samat, sisäpolitiikkaa ja muita maankohtaisia tapahtumia lukuunottamatta.

2. Ruokakauppa - samat raaka-aineet. Paitsi ruisleipä, Fazerin sininen (Marianne-karkkeja löytyy) ja rasvattomien tuotteiden vähyys. Ja että maitovaihtoehtoja on vain kaksi ja alkoholijuomat välillä alennuksessa.

3. Valtion yritysten, ja suurien kännykkäfirmojen asiakaspalvelun toisessa päässä on aina elämäänsä tylsistynyt henkilö. 

4. Nettipankki - toimii täällä hyvin. Paitsi että edes omien tilien välisiä tilisiirtoja ei saa tehtyä n. klo 16.30 jälkeen. Eikä kortilla saa tosiaankaan maksaa kaikkialla, käteinen on vielä kunniassa!

5. Kieli - saksa, suomi, who cares. Jos en löydä tuotetta kaupasta, kysyn myyjältä. Nykyään ymmärrän myyjää melkein aina, kunhan hän ei ole Vorarlbergistä tai jostain Tirolin perukoilta.

Tämä on sitä arkea, ihan sama missä asuu. 


Kuva Kotkanpesältä viime syyskuulta

No comments:

Post a Comment