Monday, 10 March 2014

Salzburg

Enpä ole koskaan kirjotellut teille siitä, missä mä asun. Tietenkin jokainen pystyy tosta blogin etusivun oikeasta kulmasta lukemaan että asun Salzburgissa. Ta-daaaa!
I've never really wrote about the place, where I live. Of course everyone can read in the banner on the right side of my blog that I live in Salzburg. Ta-daaaaa!

Salzburg on Itävallan neljänneksi suurin kaupunki, täältä löytyy abauttiarallaa 150.000 asukasta. Suomalaiset eksyvät tännepäin laskettelun takia, en usko että kauhean moni tulee Salzburgiin vain kaupungin takia. Wieniin matkaa on noin 300km ja Müncheniin noin 150km. Lähimmät laskettelukeskukset taitaa olla 15-30minuutin matkan päästä. Ei asiasta sen enempää sillä allekirjoittanut ei ole koskaan lasketellut. Pulkkamäkeä olen kyllä laskenut mutta sitä ei taideta laskea?
Salzburg is the 4th biggest city in Austria with about 150.000 inhabitants. Finns only come here to ski, so I don't think that many come to Salzburg only to see the city. To Vienna is 300km and Munich 150km and the nearest ski centers are 15-30min away. Well, that's all I can say about skiing since I've never been skiing. 

Salzburg tunnetaan parhaiten Sound of Music-musikaalista ja Mozartista. Olkaa kilttejä älkääkä alkako hehkuttamaan kuinka katsoitte Sound of Music-leffan ala-asteella, en ole kertaakaan saanut yhdeltäkään itävaltalaiset "voi kuinka siistiä"-reaktiota. Lähinnä "älä mainitse koko asiaa"-katseen olen kylläkin saanut liiankin usein. Mainitkaa mieluummin hyvä olut (tämä pitää paikkansa, sillä minä en ole ikinä pystynyt juomaan suomalaista olutta mutta täällä maistuu olut kuin olut), luonto tai ruoka (rasvatonta maitoa ei meiltä löydy, puhumattakaan rasvattomista jogurteista tai muista terveyskikkailu-tuotteista). Vuoria riittää ja Salzburg onki hyvin tässä Alppien kupeessa, meillä on ollut jo pitemmän aikaa suunnitteilla kesäreissu Tiroliin. Vaellusmahdollisuudet ovat täällä aivan mahtavat, jos on samanlainen "en-aio-ikinä-lasketella" ihminen kuin minä.
Salzburg is best known for Sound of Music-musical and Mozart. Please don't mention these things to the locals, I've never gotten a great reaction when it came to talking about these topics. Mention the beer, food and nature. The mountains are something to look at and Salzburg is nicely next to the mountains. 

Takaisin Salzburgiin, turistien lempimesta on vanha kaupunki josta löytyy kirkkoja, museoita, heppakärryjä, shoppailumahdollisuuksia ja Salzach. Mirabellin puisto on myös mainittava, se on saanut jokaisen vieraani ihastelemaan kukkasia vaikka kyseiseltä henkilöltä ei mitään viherpeukaloa löydykään.
The favorite place for the tourists is the old town, you can find many churches, museums, horses and shopping possibilities. Mirabell garden is also worth to mention.

Ajattelin alkaa postailemaan teille juttuja Salzburgista. Jos joku sattuu tännepäin maailmaa joskus eksymään. Ruokapaikkoja (paikallisten, ei niinkään turistien suosimia), päivän retkikohteita, nähtävyyksiä, shoppailuidiksiä, vinkkejä ja mitä tässä nyt tulee mieleen.
I'll start to post different things about Salzburg. Maybe someone is coming here so you might get some good tips. Restaurants (those which are not that well known to tourists), day trip destinations, sights, shopping tips and what ever comes to mind.  

Aloitan tän postausmassan parin päivän päästä mun lempparikahvilasta, 220°.
I'll start this "post-series" in a couple of days with my favorite coffeehouse 220°.


3 comments:

 1. Siis niin upeita vuoria! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä noita maisemia on ihan kiva katsella :)

   Delete
 2. Mukavaa, että oma tytär asuu noin upeissa maisemissa!

  Iskä

  ReplyDelete