Monday, 17 March 2014

220°

Lupasin aloittaa mun Salzburg aiheiset postaukset tuossa viikko sitten. Aloitetaan mun lempparikahvilasta, 220°.
I promised to start my Salzburg posts about a week ago, so let's start with my favorite coffee place, 220°.

Kyseinen kahvila on ihanan pieni ja sopivan piilossa kaikilta turisteilta. Näin paikallisena en niin välitä turistien valloittamista kahviloista tai niistä turisteille tarkoitetuista hinnoista, sitä täällä nimittäin osataan harrastaa. Salzburgin keskusta kun on vähän sokkeloinen ja täällä pitää tietää minne mennä, jos haluat nauttia oikeasta salzburgilaisesta meiningistä ja kuulla vain ja ainoastaan itävallan-saksaa. Täällä ei siis puhuta saksaa vaan enemmänkin itävaltaa, en suosittele lähtemään ekalle "nyt-aion-kokeilla-puhua-saksaa"-lomalle tänne päin, menkää ensin Hampuriin (kiitos tästä vinkistä yläasteen saksankielen opettajalle, tämä ohje piti täysin paikkansa). 
This coffee house is quite small and hidden from tourists. I'm not such a fan of those restaurants and coffee places where you can find many tourists. There are a lot of tourists in Salzburg so it's nice to go somewhere quiet and where you can only hear German, or more Austrian-German.

Takaisin kahvilaan, osoite on Chiemseegasse 5, 5020 Salzburg (auki ti-la) ja kahvilaan mahtuu noin 20 ihmistä, ulkona olevalle terassille mahtuu vielä 10-15 henkilöä.
The address is Chiemseegasse 5, 5020 Salzburg (open Tue-Sa). About 20 people can fit inside and when the terrace is open, another 10-15 people can sit there. 


Kahvilaa kuuluu pariskunnalle, jotka valitsevat itse kahvilaatunsa jotka he myös myyvät kahvilassa. Kaikki kahvit ovat todella hyviä ja ruoista sen verran että vaikka lista ei ole pitkä, en ole kertaakaan joutunut pettymään tilaukseeni. Kakut tehdään paikan päällä ja ne vaihtuvat joka viikko useampaan kertaan. Myöhään iltapäivällä ovat jotkut kakut/piirakat jo loppu, joten suosittelen kahville menemistä alku iltapäivästä tai vaikka heti aamusta. Aamupala vaihtoehtojakin löytyy ja ainahan sen jälkeen pieni pala kakkua maistuu!
The coffee tastes really good and even though the menu doesn't have many choices, I've never been disappointed with my order. The cakes are made on-spot and they vary every week. Don't go there during the last opening hours since it might be that some of the cakes are already sold out!

Tässä muutamia kuvia meidän käynneistä kyseisessä kahvilassa.
Here a couple of pictures from our visits to 220°.Suklaakakkua... tämä suli suussa / Chocolate cake, it melted in my mouth


Quiche on myös hurjan hyvää, vaikka nuo oliivit jäikin syömättä / Quiche is also really good, even though I didn't eat the olives

Cappucino on aina varma valinta! / You can't go wrong with a cappuccino!

 

No comments:

Post a Comment