Monday 7 July 2014

Pinaattipannukakku

Tykkään pinaatista. En tiedä miksi mutta se vaan maistuu hyvältä.
Yksi mun pinaattiruokasuosikeista onkin pinaattipannukakku, joka on todella helppo tehdä! Ohje on itseasiassa pinaattiohukaisille tarkoitettu mutta koska en halua liata pannua ja siivota öljyä pois työtasoilta, on pannari parempi(ja siistimpi) vaihtoehto.

Ohje: 
4dl maitoa
2 kananmunaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
ainakin 100g pakastepinaattia (mä laitan aina enemmän mitä ohjeessa käsketään, viitaten postauksen ekaan lauseeseen)
½ tl suolaa
2 rkl öljyä

Sulata pinaatti ja purista ylimääräinen neste pois. Leikkaa (mä käytän saksia) pinaatti pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja lisää pinaattisilppu viimeisenä. Annan turvota 10-15min. Levitä uunipellille. Paista 200 asteisessa uunissa 25-30minuuttia. Nauti suomalaisten puolukoiden kera!

I love spinach. Don't know why but I just love the taste of it. One of my spinach favourites is "spinach pancakes", which is a really easy dish. I bake one big pancake on an ovenplate, since I don't want to make the pancakes on a frying pan (oil everywhere and everything is dirty in the end).

Recipe:
4dl milk
2 eggs
2½ dl flour
at least 100g frozen spinach (I always put more than is required)
½ tsp salt
2 tbsp oil

Defrost spinach and squeeze water from the spinach. Cut (I use scissors) spinach to small pieces. Mix all the ingredients together and add spinach in the end. Leave it for 10-15mins. Bake in 200 degrees for 25-30minutes. Enjoy with lingonberries (hope you know someone from Finland, they have the best ones ;) ).





No comments:

Post a Comment