Friday, 11 July 2014

Mitä ilman en...

lähtisi Suomesta.

Onko hassu otsikko? Ei ainakaan ulkosuomalaiselle. Joka kerta kun tulen Suomeen, minulla on paperilapulla tai tabletissa pitkä lista asioista, jotka haluan ostaa Suomesta. Kun kaikkea ei saa täältä, enkä kyllä halua korvata kaikkia suomalaisia juttuja.

Fazerin sininen tällä kertaa ei lähtenyt vain perinteistä levyä vain myös mustikka ja hasselpähkinä suklaalevy. Tässä kohtaa harmittaa ehkä hieman kun en ostanut mansikkasuklaalevyä. Onko kenelläkään kokemusta tuosta mansikkasuklaalevystä, onko se hyvää?

Mäntysuopa Kyllä, minä roudin kyseistä pesuainetta Suomesta tänne. Onkohan tämä tuoksu jäänyt muistoihin niistä matonpesukerroista äiskän kanssa? Tuolla saa kyllä putsattua kaiken mahdollisen, keittiön mattokin tuli pestyä mäntysuovalla.

Ruisleipä Itävallassa leipä on ihan höttöä. Pitää antaa pisteitä monista leipä-yrityksistä mutta ei suomalaista ruisleipää voita mikään. Myös varrasleipää on pakko olla keittiön kaapissa.

Kardemumma ihan sama mitä pullaa mun nokan eteen tuodaan, jos siinä ei ole kardemummaa, se ei ole pullaa. Ei ainakaan sitä suomalaista pullaa josta minä tykkään.

Pentik rakastan tätä kauppaa. Melkein yhtä paljon kuin Finlaysonia. En ole vielä sisäistänyt itävaltalaista sisustustyyliä, joten silmäni lepää Pentikissä. Tulipa sieltä ostettua häälahjakin itävaltalaiselle pariskunnalle! 

Salon Anttila suuntaan Anttilaan lähinnä Iittalan, Arabian ja muiden suomalaisten astioiden takia. Vaikka kaapit ovat täynnä astioita, on ihana päästä katselemaan uusia astioita ja vertailemaan hintoja. Talvisin Anttilan lankavarastot on aina tarkistettava, sieltä löytyy kaikki mahdollliset värit!

Auran sinappi itävaltalaiset sinapit ovat todella pistävän makuisia, enkä tykkää ranskalaisesta sinapista. Auran sinappi on vaan HURJAN HYVÄÄ!

There are just some things which I have to take with me when I'm visiting Finland. Every time I fly there, I have a long list of things which I want to buy or check out. Since I cannot get everything here and sometimes I don't want to replace certain things I only get from Finland.
Fazer chocolate, some washing detergent, rye bread, cardamom, Pentik-shop and Finnish mustard. It's those little things in life, right? ;)

Pentik  / Fazerin sininen/Fazer chocolate / Auran sinappi/Aura mustard / Mäntysuopa / Ruisleipä/RyebreadNo comments:

Post a Comment