Sunday 23 February 2014

Varpaat-vapaalla-sukat

Postasin kuvan näistä sukista Instagramiin jo viime viikolla, nyt esittelen ne täälläkin.
I posted a picture from these socks in Instagram last week and now I'll show them here too.

Minulla oli lankaa vanhoista sukista, joita en sitten lopulta halunnutkaan tehdä. Selailin Novitan Sukka-lehteä parin vuoden takaa ja sieltä löytyikin kiva ohje! Kärki-auki-sukat olivat niin söpön näköiset että halusin kokeilla tehdä ne. Kuvio oli melkoisen helppo, se on yksinkertaisesti palmikkokuvio jota tehdään yhdellä kierroksella kahteen suuntaan. Kerran oikealle, kerran vasemmalle. En laita kuvio-ohjetta sen tarkemmin tyrkylle sillä kyseessä ei ole oma sukkaidis.
I had old yarn at home from socks which I didn't finish. I found a nice sock model in a Finnish knitting magazine. They looked so cute that I had to try to make them. The pattern was really easy to master.





Käytin Novitan Nalle lankaa (nykyisistä Nalle langoista väri 009 taitaa olla tätä vastaava), suosittelen ottamaan langan AINA samasta erästä. Minulle kävi näitten sukkien kanssa niin että toisen sukan kantapään jälkeen jatkoin toisen kerän langalla ja sehän oli ihan hurjan paljon ohuempaa kuin toisen kerän lanka! Onneksi tuota ei sitten pahemmin näkynyt, kevensin hieman silmukoiden kireyttä ja ongelma oli sillä ratkaistu.
I used a yarn from Novita, always make sure that you take two packs of yarn from the same batch. I had the problem that the first ball of yarn was thicker than the second one!

Olen pidellyt sukkia jo muutamana iltana ja tykkään niistä ihan hurjasti, siskoni nyt totesi että "mitä sä nyt tommosilla sukilla teet, eihän sun varpaat edes pysy lämpimänä" :D
I've had the socks a couple of times and I really like them. My sister's comment was just the best "what are you going to do with such socks, your toes won't even stay warm" :D




Seuraavasta kutomisprojektista on kirjaimellisesti yksi raaja jo valmiina. Tämä kaveri hyppelee täällä toivon mukaan pääsiäispostauksessa!
One leg is already finished for my next knitting project. This guy is going to hop here hopefully for my Easter post!



No comments:

Post a Comment