Saturday, 30 April 2016

USA: skippaa merkkiliikkeet ja suuntaa ostoskeskuksiin/outleteihin

Nyt kuulkaas yli puoli vuotta jäljessä tuleva shoppailupostaus Yhdysvalloista...

Shoppailulle jäi paljon aikaa lomalla ja saimmekin todeta muutaman jutun matkan varrella. Ykkösjuttu olikin varmasti se, ettei merkkiliikkeisiin kannattanut astua. Varsinkaan New Yorkissa. Yksinkertainen syy: todella kalliit hinnat. 

Kävimme New Yorkissa Niken flagship storessa, Niketownissa. Hiplasin yksiä treenihousuja kunnes katsoin hintalappua. 110$. Hiplailut loppuivat siihen. Topit maksoivat 60$:sta ylöspäin ja ainoat treenirintsikat jotka miellyttivät, oli myyty loppuun minun koossani. Niistä olisinkin maksanut sen 60$. Kun menimme ostoskeskuksiin tai outletmyymälöihin, Century 21 ja Nordstrom Rackiin, olivat hinnat 25-40% halvemmat. Tietenkin jos haluaa uusimmat vermeet, on Niken myymälä oikea paikka. Itse ostin kahdet treenihousut - Adidaksen ja Niken- ja maksoin niistä yhteensä reilut 40€.

Kotona huomasin että voin sanoa saman Leviksen farkuista. Emme käyneet Leviksen omassa myymälässä lomalla mutta surffasin netissä ja sain todeta että minun 36$:n farkut maksavat Leviksen omilla sivuilla 88$ ja Zalando.at-sivuilla 80-100€:a. Ostin omani Philadelphian Macy's ostoskeskuksesta. Farkut ovat normaalisti n. 55$:a ja olivatkin alennuksessa. 

Tässä lyhyt kuvaus isommista ostokeskuksista ja outletmyymälöistä:
Macy's New Yorkin Macy's on yhdeksän kerroksinen monsteriostoskeskus, josta löytää kaiken. Porukkaa on todella paljon ja tuolla pitää tietää mitä etsii. Miesten puoli on myös todella iso ja sieltäkin löytyy kaikki mitä ei edes tarvitse. Philadelphian ja Washingtonin Macy's olivat pienemmät kuin New Yorkin ja ne olivat huomattavasti mukavammat kierrellä. Vähemmän porukkaa, mukavat työntekijät ja valikoimat olivat todella hyvät. Vertaisin Stockmanniin mutta Macys tarjoaa myös halvempia merkkejä.10% turistiale ei mielestäni auta paljoakaan, me satuimme paikalle alennusmyyntien aikaan. Suosittelen matkaa alennusmyyntien aikaan, silloin säästää paljon enemmän kuin 10%:a.

Century21 Outletmyymälä. New Yorkissa käyneet kaverit hypettivät tätä paikkaa melkoisesti. Olisi pitänyt arvata että täältä löytyy jämien jämät ja me taisimme tulla huonojen jämien aikaan. Porukka osti vaatteita todella paljon, tietenkin jos työ vaatii tietynlaisia vaatteita on tämä oikea paikka. Juhlamekkojakin olisi irronnut todella halvalla. Itse en tarvitse kumpiakaan. Urheilupuoli oli hyvä New Yorkissa mutta arvattavasti koot olivat vähissä. Philadelphian Century21 oli taas hiljaisempi ja valikoima melkein yhtä hyvä. Kokojakin löytyi mukavasti.

Nordstrom Rack menee samaan kategoriaan Century21:n kanssa. Mielestäni melko tunkkainen ja sekava paikka. M löysin Leviksen farkut halvalla, minä jätin täyteen tungetut rekit muille. Nordstrom Rack on ymmärtääkseni Nordstromin jämien jälleenmyyjä. Piipahdin Washingtonissa Nordstromissä (Semi annual sale on kaiketi tunnettu USA:ssa) tsekkaamassa Rebecca Minkoffin laukkuja. Mielestäni Nordstrom myyvähän kalliimpia merkkejä kuin Macy's.Eli jos lomabudjetti on rajallinen, suosittelen sivuuttamaan merkkiliikkeiden omat liikkeet ja menemään isoihin ostoskeskuksiin ja outletmyymälöihin. New Yorkissa pienenä muistutuksena se, että muistaakseni kaikki alla 120$ tuotteet sai ostettua verottomana. Kyseessä oli aina yksittäisen tuotteen hinta, eli vaikka ostokset olisivat olleet yhteensä yli 120$, ei veroja tarvinnut maksaa. Eri osavaltioissa verotus oli aina erilainen, kannattaa tarkistaa eri osavaltioiden verotusasiat netistä.

No comments:

Post a Comment