Tuesday, 21 April 2015

Barcelona - I can only recommend

Nyt on kyllä semmonen olo, että en haluaisi nousta lentokoneeseen. Lensin viime kuussa Suomeen ja olimme viikko sitten Barcelonassa. Ei tämä kuitenkaan tähän lopu. Ensi viikolla menen Suomeen töiden takia ja vapun saankin viettää sitten tutuissa maisemissa. Täällä kun ei vappua pahemmin juhlita.

Tulimme viikko sitten sunnuntaina takaisin kotiin ja pitää sanoa että en kyllä lennä enää kertaakaan Wienistä mihinkään. Välimatka Salzburgin ja Wienin välillä on aivan liian pitkä. Vaikka välistoppina olikin M:n vanhemmat. Kelpuutan jatkossa vain Münchenin tai Salzburgin. 

Takaisin matkakohteeseen eli Barcelonaan! 


Parc de la Ciutadellassa - ei sen erikoisempi. Yhdessä puistonosassa pössyteltiin muuta kuin tupakkaa :D

Sää oli hyvä - vaikka aamulla oli vilpoinen ja illalla nahkatakki ja huivi eivät olleet pahitteeksi. Noin kaksikymmentä astetta ja aurinko lämmitti kyllä melkoisesti. Jos joku siellä ruudun toisella puolella meinaa suunnata Barcelonaan, suosittelisin huhtikuun loppua tai toukokuuta. Nyt kelit olivat kohdillaan - varsinkin kun Itävallassa oli vain reilu kymmenen astetta lämmintä mutta itse olisin kaivannut ihan selkeää kesäkeliä. Taas tätä korkeamman tason valittamista. 

Ruoka oli kohdallaan ja aion tehdäkin jokaisesta ravintolasta oman postauksen. Espanjalaisen - alunperin Barcelonasta - työkaverin vinkit olivat napakymppejä! Hampurilaisia, paellaa ja erilaisia lihoja. Nam nam nam!

Muutamat nähtävyydet tuli myös koluttua, niistäkin teen oman postauksen. 


"Matkaopas" hommassaan heti aamutuimaan
Suosittelen ostamaan kortit La Rambla-kadun varrelta mutta verratkaan kortteja. Osa kiskoista myi todella vanhoja kortteja kalliilla hinnalla, me löysimme isoja kortteja vaivaiseen 50 sentin kappalehintaan. Ja kioskit myyvät myös postimerkkejä!! Eli muistakaa kysyä postimerkkejä mukaan, sillä emme nähneet yhtäkään postia reissun aikana. Postilaatikkokin oli hassussa paikassa vaikka meidän hotelli oli ihan keskustassa.


La Barcelonetassa puhalsi ihana merituuli

//we are back in Salzburg from Barcelona. Our trip was a great success but I'm not flying from Vienna ever again. It's too far from Salzburg. I'm booking flights only from Salzburg or Munich.

The weather was great - in the morning it was a bit cold and in the evening it didn't hurt to have  a jacket and a scarf. During the day the sun was shining and it was about 20 degrees. I would recommend travelling to Barcelona at the end of April or during May. 

The food was awesome and my collegue - originally from Barcelona - really recommended only great places. We didn't visit all of them so I might have to visit Barcelona some time again.

I'll write about the sights, since we visited some. So get ready for a load of posts about Barcelona!

No comments:

Post a Comment