Thursday, 31 January 2013

Pitkä hiljaisuus loppukoon...

Pahoitteluni pitkän blogihiljaisuuteni johdosta. On ollu paljon mietittävää ja pohdittavaa, ja kai sitä on vieläkin... Anyways, asiaan.

Luin tänään aamulla hs.fi sivustolta (ja myös päivän Helsingin Sanomista) että Valvira haluaa että alkoholin aamumyynti lopetettaisiin (hs.fi/30.1.2013). Niin ja kuten kaikki meistä tietävät, huomenna on helmikuu ja tipaton tammikuu on ohi.
Valvira on tehnyt asiasta vasta muistion. Alkoholin myynti haluttaisiin rajoittaa Alkon aukioloaikoihin ja ruokakaupasta ostettavien alkoholien vahvuuksia tulisi miedontaa.


Olen itse 25-vuotias, olen matkustanut jonkin verran ja olen asunut yhteensä yli 3 vuotta ulkomailla, Saksassa ja Itävallassa. Kyseisissä maissa alkoholijuomien juominen, varsinkin oluen, juominen kuuluu kulttuuriin. Kukaan ei katso sinua vinoon, jos tilaat viikolla ruoan kanssa puolen litran oluen.


Onkohan Suomen viranomaiset pilkunviilaajia? Vaikka kauppa myisi alkoholia klo 20 asti ja seuraavana päivänä vasta klo 11 niin mikä estää "aamujuojia" ostamasta ylimääräistä pulloa edellisenä iltana? Koko muistiossa ei paljoa puhuttu vastuullisen juomakulttuurin vaalimisesta. Suomessa on viime vuosina myyty enemmän viinejä kuin vahvoja alkoholeja (thl.fi). Olisiko tämäkin merkki siitä että suomalaiset nauttivat juomakulttuurista ja toistensa seurasta vastuullisesti eivätkä juo itseään siihen kuntoon että satuttavat toisiaan tai aiheuttavat muita ongelmia? Alkoholi on aina ongelma, jos sitä ei osaa nauttia vastuullisesti.No comments:

Post a Comment