Näin viikon päätteksi laitan teille viikon herkun.
Tämän viikon herkuksi päätyivät mokkaruudut. Vaikka tässä kohtaa pitää kyllä myöntää että en syönyt yhtäkään ruudun muotoista palaa!
Resepti:
75g margariinia
1,5 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta
2 kananmunaa
1 dl sokeria
0,5 dl maito
Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka. Sulata rasva kattilassa/mikrossa ja jätä se jäähtymään. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää taikinaan sulatettu rasva ja maito. Lisää kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasossa(200 astetta) n. 20min.
Kuorrute:
n. 100g tomusokeria
3rkl kahvia
2rkl margariinia tai voita
2rkl kaakaojauhetta
Sulata rasva ja valmista kahvi. Sekoita kahvi ja rasva kulhossa ja lisää tomusokeri sekä kaakaojauhe. Sekoita kuorrutus tasaiseksi. Levitä kuorrutus paistetun, jäähtyneen pohjan päälle ja annan jähmettyä kylmässä (tai levitä kuorrutus pohjan päälle ja käy kimppuun!!)
Käytin piirakkavuokaa sillä olen todennut että kyseisessä vuoassa taikina valmistuu ohjeen mukaan ja lopputulos on aina juuri kohdallaan. Tässä ehkä ensimmäinen kohta missä ne mokka"ruudut" tosiaan jäävät unholaan.
Valmiiden "ruutujen" tulee jäähtyä, jonka aikana voit nopsasti tehdä kuorrutteen.
Lopputulos näytti sitten tältä:
Voin todeta että tämä tuhottiin melkoisen nopeasti, onneksi sentään jotain jäi seuraavallekin päivälle!
To have a good and sweet end for this week, here's the sweet of the week.
I would loosely translate this as "mocha squares" (if someone knows the real English name, please write it in the comment box).
Ingredients:
75g butter
1,5dl flour
1tsp baking powder
2 tbsp. cacao powder
2 eggs
1dl sugar
0,5dl milk
Cover the form with butter and breadcrumbs. Melt butter in a pan/microwave and leave it to cool off. Mix flour, baking powder and cacao powder together. Whisk eggs and sugar. Add the melted butter and milk. Add dry ingredient and mix the dough well. Pour the dough in the form and bake it in the oven (200 Celsius) for 20 mins.
Frosting:
100g powder sugar
3 tbsp. coffee
2 tbsp. butter
2 tbsp. cacao powder
Melt the butter and make some coffee. Mix coffee and butter in a bowl, add powder sugar and cacao powder. Mix well. Spread frosting on the baked and cooled dough and let it cool in the fridge (or just splash the frosting on the dough, take a fork and dig in!!)
I used a normal pie form since in this form the dough is baked in the given time and the end result is just right.
Let the "squares" cool after you've taken them out of the oven. During this time you can make frosting.
End result looks like the pic above.
I have to confess that we ate the mocha "squares" really quick but at least we left something for the next day!
No comments:
Post a Comment