1 litra piimää
2 pkt hiivaa
3dl siirappia
3dl maltaita (mä käytin mämmi- ja leipä sekä kaljamallasta, 50-50 molempia)
3dl vehnäleseitä
3dl ruisjauhoja
1rkl suolaa
9 dl vehnäjauhoja
Piimän tarvitsee olla huoneenlämpöistä, mä nopeutin hommaa ja lämmitin piimän huoneenlämpöiseksi mikroaaltouunissa. Hiiva liotetaan piimään:
Ja sitten sekoitetaan loput aineet sekaan: siirappi, maltaat, vehnäleseet, ruisjauhot, suola ja vehnäjauhot.
Tästä reseptistä saa kaksi isoa leipää, siskoni kertoi saavansa reseptistä neljä leipää. Mä käytän Ikean leipävuokaa, se on kooltaan melko iso.
Leivät saavat jäädä nousemaan kahdeksi tunniksi lämpimään paikkaan.
Tämän jälkeen leivät laitetaan 175 asteiseen uuniin 30minuutiksi, jotta ne saavat väriä. Sitten foliot leipien päälle, uuni 150 asteeseen ja sitten odotellaan kolme tuntia. Eli tässä kohtaa ehkä tajusitte että nämä leivät eivät ole hätäisen hommaa!! Kun kolme tuntia on mennyt, leivät kannattaa jättää puoleksi tunniksi jälkilämmölle.
Tässä lopputulos (meillä meni toinen pakkaseen):
No comments:
Post a Comment