Monday, 14 November 2011

yum yum!

Tonight I finally had time to cook. The result a sweetpotato&carrot-soup with cottage cheese and some basilicum. Just cook the sweetpotatoes and carrots, add cream and mix everything together.

I bought some time during last spring a humongous basilicum from the supermarket and it is still living and well in our kitchen. I hope to start next spring with lemon balm, mint (lamiaceae) and possibly some other herbs. It just gives such a great taste to any food. And the best thing, it can be used all the time, it is fresh and you dont need to go to the supermarket to get it, you can have all these amazing herbs in your own kitchen!

yes I had tasted it before I took the picture ;)
Käännös: Tänään mulla oli viimein aikaa kokkailla. Lopputuloksena ihanan värikäs bataatti-porkkanakeitto. Sekaan vain kerma, päälle vähän raejuustoa ja omasta keittiöstä basilikaa. Ostin viime keväänä ison basilikan paikallisesta supermarketista ja se voi ja kasvaa hyvin meidän keittiössä. Ensi keväänä toivon saavani ainakin sitruuna-melissan ja mintun alkutekijöihin. Tämä on melko vaivatonta ja kaikki ihanat yrtit löytyvät sitten omasta keittiöstä :)

1 comment:

  1. Näkisitpä mun basilikan minkä ostin 3 pv sitten :D

    ReplyDelete